Uppgifter: René Toft Hansen klar för Veszprem

René Toft Hansen. Foto: Angela Grewe, @angieee11

Danske stjärnan René Toft Hansen byter klubb till nästa säsong, skriver danska TV2. Förvarspecialisten ska enligt uppgift stärka upp Ljubomir Vranjes Veszprem. 

ANNONS

Den två meter långa och 112 kg tunga mittsexan spelar till vardags i THW Kiel med Niclas Ekberg och Lukas Nilsson. Men nu rapporterar alltså danska TV2 att 33-åringen är klar för ungerska mästarlaget Veszprem nästa säsong.

Det har tidigare spekulerats i om Toft Hansen, som börjar bli till handbollsåren, skulle flytta hem till Danmark efter säsongen då hans kontrakt med Kiel går ut. Men så blir det alltså inte, verkar det som. Veszprem har valt att inte kommentera uppgifterna men TV2 hävdar att de har fått övergången bekräftad från flera håll.

Mittsexan, tillika bror till Henrik Toft Hansen och svåger till Ulrika Toft Hansen, får alltså snart dela linje med svenske Andreas Nilsson i Ljubomir Vranjes lagbygge. Ett redan defensivt starkt lag som nu kommer att bli ännu starkare.

Sex säsonger blev det i Kiel för Toft Hansen där han vann tre tyska ligatitlar. Han har även spelat i AG Köpenhamn, Kolding, Viborg, HF Mors, Slice HF och fostrad i HRH 74 Roslev.

Dessutom har han 135 landskamper för Danmark där han gjort 195 mål. Han har därtill ett EM-guld från 2012 och ett OS-guld från 2016.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here