Uppgifter: Lindskog till Kiel dröjer – till 2020

Anton Lindskog. Foto: HSG Wetzlar

Under uppsnacket inför IFK Kristianstads hemmamatch mot Redbergslid avslöjade Ola Lindgren att Anton Lindskog har anbud från självaste THW Kiel. Nu bekräftas uppgifterna i tysk media – men övergången lär dröja till 2020.

Kiels intresse för Anton Lindskog ska, enligt tysk media, ha startat i höstas. Tanken var då att Lindskog ska ersätta Sebastian Firnhaber som kommer att lämna klubben för Erlangen. Enligt de tyska uppgifterna ska Kiel ha pratat med Lindskog under hösten, men Wetzlar vill inte släppa honom och därför kan en övergång tidigast bli aktuell när svenskens kontrakt går ut 2020.

Kiel har redan ett starkt par på mittsex i form av Hendrik Pekeler samt Patrick Wiencek, men är intresserade av att hitta ett stabilt och bra tredjealternativ. I veckan gjorde Kiel dessutom klart med Pavel Horak. Den tjeckiske landslagsmannen är en stabil mittförsvarare, men agerar vänsternia i anfallsspelet och är då inte lika intressant på sikt som Lindskog är. Därför ser lösningen ut att bli Horak till 2020 och sedan Lindskog in.

– Anton har utvecklats mycket bra i Wetzlar och vi hade kontakt. Han hade kunnat fylla den rollen väl hos oss. Diskussionerna har dock blivit avbrutna på grund av Wetzlars höga krav på ersättning, säger Kiels sportchef Viktor Szilagyi till Kieler Nachrichten. 

LÄNK: Ein Schwede ab 2020 für den THW Kiel?

Kristianstadsbladet var först att rapportera om Lindskog-ryktet. Den artikeln går att läsa här.