Tysklandsflytt inget hinder i Linda Räihäs handbollsliv

Även med utlandsflytt och ändrad sysselsättning går det att hålla fast vid handbollen. Linda Räihä lämnade Lund för studier i norra Tyskland och ville gärna ha en ny klubb på köpet.
– Jag har ju alltid spelat handboll, det är en del i mitt liv, säger hon till Handbollskanalen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Räihä, 22 år, hade senaste H43 Lunds tröja på sig i två säsonger. Moderklubben är Lugi HF där hon vann USM-silver två gånger. Dalhem i Malmö och H65 Höör har också haft mittsexan i truppen.

I början av det tyska äventyret var det svårare att navigera i klubbkatalogen.
– Man får fråga runt lite om det är någon som vet om ett lag som behöver spelare, säger Räihä.

Hon var fast besluten att fortsätta som aktiv.
– Jag har ju alltid ju alltid spelat handboll, det är en del i mitt liv. Så det känns otroligt bra att hitta ett lag att involvera sig i.

Berätta mer om din nya klubb?
– Todesfelde/Leezen i fjärdeligan, man kan säga att det motsvarar division två i Sverige. Hemmahallen är 35 minuter från Lübeck där jag bor.

Hur trivs du i laget?
– Det är ett ganska sammansvetsat lag, tre nya spelare förutom mig som är nya i truppen. Alla pratar tyska, det är bara bra eftersom jag ska plugga tyska i Hamburg med start i september.

Försäsongsträning och en testmatch är vad Räihä hunnit med hittills.
– De gillar att spela snabb handboll, jag gillar också det sättet, fortsätter Räihä som var en kvick tvåvägsspelare i sina svenska klubbar.

– Jag är ganska snabb, tycker om att spela aggressivt försvarsspel och har en bra attityd.

Har du märkt några skillnader i upplägget jämfört med när du spelade i Sverige?
– Det är ju ungefär samma, men det är lite färre träningar än vad jag är van vid, bara tre gånger i veckan. Med tanke på resorna är det faktiskt ganska skönt, jag kan sköta det mesta i gymmet i Lübeck.

I den regionala Oberliga för Hamburgområdet med premiär första helgen i september blir bortaresorna trots allt inte så påfrestande långa. Storstadslag som AMTV och St Pauli i just Hamburg blir tuffa motståndare för Todesfelde/Leezen under säsongen.

Och samtidigt bara början på Linda Räihäs handbollsäventyr i Tyskland.
– Förhoppningsvis blir jag kvar en längre tid, säger hon.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here