Tyska stjärnorna Philipp Weber och Katja Kramarczyk startar eget handbollslag

Katja Kramarczyk, Tyskland. Foto: Germany 2017/Sascha Klahn

De aktiva Bundesliga-profilerna Philipp Weber, 25, och Katja Kramarczyk, 33, har tillsammans grundat ett damlag i Leipzig. Laget har fått namnet Amazons Athletic Club och kommer att starta i division 6. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Tillsammans med sju andra vänner har niometersspelaren Weber och målvakten Kramarczyk dragit igång Amazon-satsningen. Det som började som ett skämt har nu blivit verklighet och de sista pappren har precis godkänts på notariekontoret i Leipzig.

Weber som i vardags spelar i Leipzig har gjort 11 landskamper och 36 mål för Tyskland, senast i EM i Kroatien 2018. Kramarczyk har gjort något fler matcher, 140 stycken. Målvakten som för närvarande spelar i Bayer Leverkusen ska lägga av efter säsongen och flytta hem till Leipzig igen. Och det är hon som är målgruppen för spelarmaterialet.

— Vi vill ge fansen en chans att få uppleva de gamla stjärnorna igen och förundras över dem, sa Weber till Leipziger Volkszetung.

Weber kommer att agera sportchef i den nya handbolls-konstellationen i Leipzig. I staden finns det en tajt liten handbollsklick som umgås nära med varandra, förklarar den förre storspelaren Nora Reiche-Hupel (då endast Reiche) som även hon är aktuell för en comeback. Det är även Ulrike Stange, numer Mertesacker (gift med fotbollspelaren Per Mertesacker).

Ambitionerna för klubben är stora och Weber pratar drömskt om Final Four år 2026, medan Reiche-Hupel påpekar att Bundesliga inte behöver vara rädda riktigt än.

LÄNK: Philipp Weber och Katja Kramarczyk startar handbollslag

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here