TVB Stuttgart värvar kroatisk landslagsspelare

Till säsongen 2022/23 har TVB Stuttgart värvat Ivan Slišković. Den kroatiske landslagsspelaren kommer till Stuttgart från FC Porto.

– Jag ser fram emot att bli spelare i TVB nästa säsong och spela i Bundesliga igen, säger Slišković till klubbens hemsida

Ivan Slišković lämnar den portugisiska ligan och fortsätter karriären många mil norröver. Den kroatiska landslagsspelaren kommer bli en del av Stuttgarts trupp kommande säsong.

– Jag hoppas och tror att vi kan göra en bra säsong och jag ser redan fram emot säsongsstarten, säger Slišković till klubbens hemsida.

Slišković började karriären i kroatiska RK Nexe Nasice. Sedan dess har han hunnit med spel i RK Celje, Telekom Veszprém HC och Göppingen, och nu senast FC Porto. Under åren i Portugal vann han två ligatitlar och blev cupvinnare. I det kroatiska landslaget har Slišković gjort 54 landskamper och 128 mål.

Kontraktet med Stuttgart är skrivet på ett år, och det är en nöjd VD som nu presenterar Slišković.

– I Ivan har vi en spelare som sätter viktiga impulser i anfallet, men som också har defensiva egenskaper. Denna mångsidighet kommer att vara viktig på grund av den nya lanseringsregeln som kommer att göra spelet ännu snabbare. Med den erfarenhet han har skaffat sig kommer han att ge oss stabilitet på högsta nivå, så vi ser oss nu ha en bred och mångsidig position på vänsterbacken, Jürgen Schweikardt till klubbens hemsida.

Slišković blir därmed lagkamrat med den svenska duon Tobias Thulin och Adam Lönn.