TVB Stuttgart värvar kroatisk keeper

Ivan Pesic under VM i Egypten i januari 2021. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Tobias Thulin får en ny målvaktskollega i TVB Stuttgart. Bundesligalaget stärker upp med Ivan Pesic mellan stolparna säsongen ut, uppger klubben på sin hemsida.

Stuttgart ligger näst sist i ligaspelet och kan behöva inspiration på egen planhalva. Den kroatiske landslagsmannen Pesic kommer med ambitioner att höja sin aktuella kompetens efter några skadefyllda månader hos Meshkov Brest.

Det är en titelvan 32-åring som ansluter, Pesic har åtta guld i Belarus med sig och nästan lika många cupsegrar under sina åtta år i CL-laget.

Uppbrottet från Brest var redan planerat då Pesic spelar i HBC Nantes från och med nästa säsong. Stuttgart drar dock nytta av att han lämnar i förtid och får större resurser in i truppen

– Med värvningen av Ivan utnyttjade vi möjligheten att förstärka med kort varsel. I de senaste matcherna har vi hela tiden missat småsaker för att ta poäng eller för att vinna. Ivan kommer att kunna hjälpa oss i de kommande duellerna med konkurrenter i tabellen, säger TVB:s vd Jürgen Schweikardt till klubbens hemsida.

Länk: TVB VERPFLICHTET TORHÜTER IVAN PEŠIĆ BIS SAISONENDE