Tobias Thulin: ”Otrolig stämning – har aldrig varit med om något liknande”

Tobias Thulin, SC Magdeburg. Foto: Katja Müller

Det var dukat till stjärnstrid när SC Magdeburg och THW Kiel drabbade samman. Då gjorde Tobias Thulin för första gången ordentligt avtryck i sin nya tillvaro. – Absolut min bästa match hittills, säger han till Handbollskanalen.

Keepern bytte några fantastiska säsonger med Redbergslid mot tysk toppklass i Magdeburgs miljö.

De första tre ligamatcherna började Thulin på bänken och kände på hetluften i kortare inhopp. När Kielmötet var 25 minuter gammalt kallade coachen på Jannick Green och lät tillskottet ta över mellan stolparna.

– Det hade varit mycket öppna spjäll åt båda hållen. Jag kunde bara fokusera på mitt eget för att göra så många räddningar som möjligt. Utan att tänka på det som varit, säger Thulin med lite distans till en dryg halvtimme av häftig karaktär.

Med nio räddningar som motor fick Magdeburg kraft att hålla fortsatt jämna steg med bortalagets kanoner. Och inte nog med det, fjorårstrean fick till ytterligare maktförskjutning med ett litet ryck efter paus – som höll hem.

– Vi steppar upp försvarsspelet, trycker genom hela matchen.

Och du stoppar några avgörande skott?

– Svårt att säga, men räddningen med tre minuter kvar när vi leder med ett par bollar var lite extra, säger en av de stora kandidaterna till matchhjälte.

Thulin är minst lika nöjd med konstaterandet att kvaliteterna räcker till för en tung klubblagsskalp.

– Att möta Kiel med två bra spelare på varje position var otroligt inspirerande för mig. Jag vill vara med och bidra, har kanske inte fått göra det tidigare men nu lossnar det förhoppningsvis lite, säger han.

I slutändan stängde han helt i rätt hörn när Lukas Nilsson gick upp och avfyrade vid ställningen 32–29. Kiel jobbade sig något närmare, men Thulin och vinnarkollegorna behövde aldrig frukta någon kvitteringschans.

Återstod att jubla stort efter segern och ta in ännu mer av den magiska känslan i arenan.

– Otrolig stämning, jag har aldrig varit med om något liknande. Man måste vara på plats, det är svårt att förklara men det var öronbedövande vissa stunder efter paus. Det är bara roligt, vi får verkligen en extra boost när vi spelar på hemmaplan.

Ni ligger etta efter fyra segrar i rad. Hur går snacket i laget som serieledare?

– Vi vill vara med och kämpa i toppen. Då behöver vi vinna de här matcherna men också när vi möter lag lite längre ner i tabellen. Det är fokus på varje match och varje poäng är otroligt viktig. Lite skillnad när man kommer från serielunken i Handbollsligan, visst är det fokus där också men här kan vi inte släppa någon poäng, säger Thulin.

Magdeburg möter MT Melsungen härnäst (12 september) med en laddad målvaktsduell som matchen i matchen. Nebojsa Simic och Johan Sjöstrand är Melsungens alternativ mot antingen Green eller Thulin.

– Jannick är framförallt en jättehärlig person och det fungerar jättebra tillsammans med honom och Tomas (Svensson, målvaktstränare). Man lär sig mycket av båda, säger Thulin.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here