Svensk ny lagkapten i Bundesliga

Fredrik Petersen har blivit utsedd till lagkapten för det tyska klubblaget Füchse Berlin.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det har nu bekräftats att Füchse Berlin utsett en ny lagkapten och det blir den svenske vänstersexan Fredrik Petersen som bär bindeln den kommande säsongen. Han blir där med den andra svensken just nu i Tyskland som är lagkapten, Tobias Karlsson har samma uppdrag i SG Flensburg-Handewitt.

Historiskt har svenskar haft hög status även i THW Kiel. Redan 1992 blev Magnus Wislander utsedd till lagkapten för zebrorna och var det ända fram till 2001. Då lämnade han direkt över till Stefan Lövgren som behöll den till 2009 som då gav den tredje svensken i rad uppdraget, Marcus Ahlm. Skåningen höll den sedan fram till 2013 då till slut tjecken Filip Jícha tog över kaptensbindeln.

Fredrik Petersen går mot sin tredje säsong i Füchse Berlin och är dels väldigt rutinerad men också en ledartyp på planen som tar mycket ansvar. Han är en energispelare och publikfavorit i Max-Schmeling-Halle i Berlin. Detta kan också bli en bra motivation för honom då de värvat in konkurrens på V6 via Bjarki Már Elísson från ThSV Eisenach.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here