Sveinn Jóhannsson ny mittsexa i Erlangen

Sveinn Johannsson brottas med Fredric Pettersson i en landskamp mellan Sverige och Island. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN.

Igår rapporterade vi om att HC Erlangen förlorar den norska linjespelaren Petter Øverby till THW Kiel nästa säsong. Nu presenterar klubben en ersättare: den isländska mittsexan Sveinn Jóhannsson.

Sveinn Jóhannsson ansluter till Bundesligaklubben från danska Sønderjyske Håndbold under sommaren.

– Jag ser fram emot att bli en del av laget och att få göra min debut i den starkaste ligan i världen. Jag vill göra allt jag kan för att se till att vi kommer att bli framgångsrika tillsammans i Erlangen, säger Sveinn Jóhannsson på klubbens hemsida.

22-åringen är med sina 1.95 meter och 203 kilo en stark försvarsspelare. Han var med i det isländska landslag som spelade EM 2020 och han har gjort 15 mål på tio landskamper. Tidigare har han tillhört de isländska klubbarna Fjölnir och ÍR.

– Vi ser alla fram emot att få en ambitiös, atletisk och fysiskt stark linjespelare med massor av potential och imponerande mentalitet, som vi vill utveckla här i Erlangen, säger klubbens sportchef, Raul Alonso.

I HC Erlangen spelar i dagsläget de båda svenskarna Simon Jeppsson och Hampus Olsson.

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av HC Erlangen (@hcerlangen)