Sunnefeldt måltätast när Kiel tog hem storseger i Bundesliga

Oskar Sunnefeldt, THW Kiel. Foto: THW Kiel.

Under lördagskvällen stod THW Kiel för en storseger i den tyska högstaligan Bundesliga. HBC 2000 Coburg, som ligger sist i tabellen, stod för motståndet – men ur ett svenskt perspektiv är det allra mest intressanta vem som stod för flest mål under kvällen.

THW Kiel tog emot HBC 2000 Coburg på hemmaplan under lördagen, och drabbningen mellan tabellens topp och tabellens botten slutade precis som väntat med en storseger för hemmalaget. Resultatet stannade slutligen på 41–26 (22–13) och THW Kiel gick i och med segern upp i serieledning igen.

För svensk del var det dock framförallt Oskar Sunnefeldts uppvisning som stack ut under kvällen. Sunnefeldt, som lämnade Sønderjyske i danmark för spel THW Kiel tidigare i höstas, fick alltså under lördagskvällens match mot Coburg rista in sitt namn ordentligt i målprotokollet. Åtta fullträffar blev det slutligen för 22-åringen, som bara missade två skott under kvällen. De åtta målen gjorde honom också målbäst under matchen, framför giganter som Sandor Sagosen och Niklas Ekberg.

Relaterad artikel: KLART: Oskar Sunnefeldt till THW Kiel