Stort steg för handbollen: Bundesliga på väg att visas i Kina

Mikael Appelgren, Rhein-Neckar Löwen. Foto: www.rhein-neckar-loewen.de

Världens bästa liga, den tyska Bundesliga, kan snart vara på väg att visas på TV i Kina – ett stort steg framåt för handbollens utveckling.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Med 1,41 miljarder (!) invånare är Kina världens mest folkrika land och runt 22% av jordens totala befolkning. Att etablera handbollen ordentligt i landet är alltså ett stort strategiskt steg för idrottens utveckling. Nu är ett steg framåt på väg att tas.

Enligt Henrik Dahl, direktör i Viborg HK, är nämligen både en turnering för landslag och Bundesliga på TV på väg att bli av. Så här säger han till Viborg Stifts Folkeblad:

– Kineserne vil gerne bruge landets herrelandshold til at promovere håndboldsporten i Kina, og der er tanker om at lave en hjemlig turnering med fire eller fem hold, hvor der skal være tv på. Jeg har også hørt, at man er tæt på at lave en aftale med dem, som har tv-rettighederne til tysk håndbold, så man kan vise det i Kina.

Storsatsning pågår i Kina

Sedan några år tillbaka pågår en medveten satsning på handbollen i Kina där exempelvis IHF stöttar så kallade Handball Academy i både Shanghai och Peking. I mars var Dr Hassan Moustafa i Peking där han träffade idrottsministern Gou Zhongwen för att diskutera den fortsatta utvecklingen, som skolhandboll, Super Globe för kvinnor, visa matcher på TV och utbilda coacher i Europa.

Vilka svenskar blir superprofiler nu i Kina? Pingislegenden Jan-Ove Waldner kallades ”Det evigt gröna trädet”. Ska vi fortsätta på samma tema ligger nog ”Äpplet” bra till.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here