Stanic lämnar Rhein Neckar Löwen

Målvaktsprofilen Darko Stanic lämnar Rhein Neckar Löwen med omedelbar verkan.

Att Darko Stanic skulle lämnar Rhein Neckar Löwen har varit mer eller mindre klart en längre tid. Nu bekräftar också den tyska klubben att kontraktet bryts i förtid och Stanic istället skriver på för El-Jaish i Qatar.

Stanic kom till Rhein Neckar Löwen i somras och skrev på ett kontrakt till 2017. Vi kan väl milt säga att Stanic är något egensinnig och inte helt enkel att jobba med, han har många historier i bagaget. Så att han nu lämnar kommer inte som en större skräll och Handball World citerar Löwens klubbchef Lars Lamadé:

”It is disappointing, that he has let the team down.”

Han flyttar nu alltså till Qatar och klubben El-Jaish. Där finns stora pengar och det är alltså samma klubb som Dan Beutler så kontroversiellt lämnade IFK Kristianstad för. Klubbens största spelarprofil just nu är väl tunisiern Issam Tej och egyptiern Hassan Mabrouk.

Rhein Neckar Löwen står inte och faller. Den svenska landslagsmålvakten Mikael Appelgren har redan fått sällskap av Richard Stochl, 39-årig slovakisk keeper. Han har meriter från både Veszprém, Celje, Montpellier och ryska mästarna Chekhovskiye Medvedi. I klubben finns också den tyske talangen Marco Bitz, född 1995.

Darko Stanic å sin sida är numera 37 år gammal och har 100 landskamper för Serbien. Han har bland annat spelat i RK Koper (Slovenien), Metalurg Skopje (Makedonien) och Bietigheim (Tyskland). Han var i Qatar i våras och spelade för al-Kuwait. Under 2006 – 2008 var han avstängd från handbollen efter att ha åkt dit i ett dopingtest.