Smits borta på obestämd tid – missar EM

Kay Smits, Nederländerna och SC Magdeburg.. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN.

Kay Smits är en av de mest framstående högerniorna i världen. Men nu får Flensburg spela utan holländaren, som blir borta på obestämd tid på grund av hjärtmuskelinflammation.

Kay Smits kom till Flensburg från Magdeburg under sommaren och har varit en viktig del av laget under hösten. Men nu meddelar klubben att de måste klara sig utan holländaren på obestämd tid.

Anledningen är att Smits har blivit diagnostiserad med hjärtmuskelinflammation. Detta bekräftades efter undersökningar, som följde på en del obehag som Smits hade känt.

– Vi är så klart ledsna att vi måste klara oss utan Kay, men hälsan är som alltid vår högsta prioritet och vi är glada att vi har klarhet i situationen, säger Flensburg-tränaren Nicolej Krickau.

Förutom ett tungt tapp för Flensburg, blir det ett jobbigt avbräck för Staffan Olssons landslag inför EM.

– Kays diagnos slår oss uppenbarligen hårt. Jag är också särskilt ledsen för Kays förlust och för att han missar EM. Men hälsan kommer alltid först. Som familjen Flensburg kommer vi att stötta Kay så gott vi kan så att han blir frisk igen så fort som möjligt, summerar Holger Glandorf på klubbens hemsida.

Smits frånvaro blir förstås ett tungt tapp för Nederländerna, som har lottats in i samma grupp som Sverige under det stundande Europamästerskapet.

Källa: Flensburg-Handewitt