Simon Jeppsson på utgående kontrakt – kan lämna Flensburg?

Simon Jeppsson, SG Flensburg-Handewitt Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Den svenske landslagsspelaren Simon Jeppsson sitter på ett utgående kontrakt med SG Flensburg-Handewitt. Med uppgifter om nya spelare på väg in på hans position kan det spekuleras i att han är i farozonen att lämna.

Handbollens övergångspussel brukar vara intressanta att följa. När en pusselbit faller på plats dröjer det oftast inte länge innan nästa, och nästa, och nästa ramlar in. Nu riktar vi fokus på SG Flensburg-Handewitt och V9-positionen.

Där ser det idag ut såhär:

Simon Jeppsson, kontrakt till 2020
Michal Jurecki, kontrakt till 2022

Sedan brukar både Jim Gottfridsson (2021) och möjligen Göran Johannesson (2023) landa där ibland men strikt sett finns det två spelare på positionen.

Flensburg har nu redan gjort klart med dansken Lasse Möller från GOG. En 23-årig storskytt som toppar den danska skytteligan med 73 mål på 11 matcher. På gränsen att slå sig in i danska A-landslaget där konkurrensen på V9 är mördande med bland andra Mikkel Hansen, Michael Damgaard, Lasse Andersson och Nikolaj Markussen.

Ikväll rapporterar vi också om ryktet att Mads Mensah Larsen kan vara på ingång. En spelare som förvisso även kan hålla till på både M9 och H9 (minns VM senast) men som i ursprunget är V9. I Löwen spelar han mest på V9 eftersom de har Andy Schmid på M9, i danska landslaget mest på M9/H9 eftersom de har Hansen och Lauge.

Så frågan är om Flensburg kommer erbjuda Jeppsson ett nytt kontrakt och isåfall ha en spelare extra på V9/M9 kommande säsong jämfört med nu, eller om den förre LUGI-spelaren riskerar att få lämna.

Simon Jeppsson har gjort 20 mål och 16 assist såhär långt i årets Bundesliga.