Simon Halds korsband av – säsongen är över

Simon Hald, SG Flensburg-Handewitt. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

SG Flensburg-Handewitt tvingas klara sig utan Simon Hald resten av säsongen, det skriver den tyska klubben på sin hemsida. Korsbandet är av och dansken blir borta från spel i 8–10 månader.

I Flensburgs bortamatch i Champions League mot Aalborg skadade sig Hald och tvingades utgå. Nu har klubbens läkare undersökt dansken och det visade sig att det främre korsbandet är över och därmed är säsongen förmodligen över.

– Efter intensiva undersökningar avslöjade röntgenbilderna att det främre korsbandet i vänster knä är av. Simon kommer att genomgå en operation under de närmaste dagarna och vi räknar med att han är borta från spel i åtta till tio månader, säger läkaren till hemsidan.

Hald har tagit större och större plats i Flensburg och blivit en nyckelspelare i år efter att Tobias Karlsson lagt av. Men nu får den regerande tyska ligamästaren bygga om mittförsvaret igen.

– Vi är alla i chock. Jag såg vad som hände och tänkte direkt att något illa hade inträffat. Jag är otroligt ledsen för Simon, men vi kommer att stödja honom som ett team så att han kan komma tillbaka så snart som möjligt, säger Flensburgs tränare Maik Machulla till hemsidan.

Skadan är dessutom en tuff smäll för det danska landslaget som därmed tvingas klara sig utan Hald i det kommande Europamästerskapet i Sverige, Norge och Österrike.

LÄNK: Schock nach dem Spiel in Aalborg

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here