Så slutade helgens Bundesliga-matcher

Andy Schmid, Rhein-Neckar Löwen. Foto: Rhein-Neckar Löwen (https://www.rhein-neckar-loewen.de/)

Under helgen som gått spelades sammanlagt sju matcher i den tredje omgången av Bundesliga. Det bjöds, som alltid, på både måltäta och jämna matcher som storsegrar och skrällar.

Som Handbollskanalen rapporterade om här om dagen så var det HSG Wetzlar som var det klart starkare laget när de besegrade THW Kiel med nio bollar under lördagen. Den andra matchen som spelades samma dag, mellan Balingen och Stuttgart, bjöd dock på en betydligt jämnare kamp. Resultatet visade på 20-20 efter drygt 40 spelade minuter, men därefter var det gästande Stuttgart som tog greppet om matchen och plockade med sig de två poängen in i tabellen – trots en stark upphämtning av hemmalaget i slutminuterna.

Söndagen bjöd på fyra matcher, där HC Erlangen var de som lyckades ta med sig den största vinsten in i den fjärde omgången när de besegrade Melsungen med tio bollar. Leipzig och Füsche Berlin fick nöja sig med en pinne vardera, medan Rhein-Neckar Löwen sprang ifrån Minden i den andra halvleken och Andy Schmid var målstarkast i Löwen med åtta fullträffar.

Inför den fjärde omgången, som drar igång redan på torsdag med fyra matcher, är det de tre lagen Löwen, Flensburg och Bergischer som har inlett säsongen starkast med tre vinster vardera.

Resultat i samtliga Bundesliga-matcher under helgen
HSG Wetzlar – THW Kiel 31–22 (18–11) 
Mer om matchen HÄR

HBW Balingen-Weilstetten – TVB Stuttgart 28–30 (15–17)

SC DHfK Leipzig – Füsche Berlin 24–24 (10–13)

SG Flensburg-Handewitt – TSV GWD Minden 29–24 (15–12)

Rhein-Neckar Löwen – TuSEM Essen 33–27 (16–15)

HC Erlangen – MT Melsungen 31–21 (13–9)

HSG Nordhorn-Lingen – Bergischer HC 26–31 (14–15)

Länk: Handball Bundesliga