Så gick dagens omgång i Bundesliga

Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Tre matcher spelades idag i Bundesliga. Ludwigshafen vann över Huttenberg och lyckades därmed att klättra två placeringar i tabellen. Erlangen mötte HSG Wetzlar i en jämn match och SC Magdeburg körde över Hannover-Burgdorf. Vi sammanfattar matcherna.

Det var en otroligt jämn match mellan Erlangen – HSG Wetzlar. Den första halvleken var jämn och inget av lagen lyckades dra ifrån. I halvtid var resultatet lika. Den andra halvleken fortsatte jämn och det var inte förrän i slutet av den andra halvleken som Wetzlar lyckades dra ifrån. Trots att de ett tag ledde med tre mål så gav Erlangen aldrig upp. Erlangen lyckades att komma ikapp sitt underläge och matchen slutade lika.
Erlangen – HSG Wetzlar 25-25 (12-12)

Den första halvleken mellan Ludwigshafen – Huttenberg inleddes starkt av hemmalaget. De tog upp ledningen ganska så direkt i matchen och ett tag ledde de med sex mål. Gästande Huttenberg fick det tufft men lyckades att knappa in sitt underläge innan halvtidssignalen gick. Ställningen i halvtid blev 16-12.

Den andra halvleken fortsatte bra för Ludwigshafen. Till en början fortsatte de att hålla i sin ledning med 4-5 mål men efter ett tag höll Huttenberg på att komma ikapp. Då la Ludwigshafen i en extra växel och drog ifrån igen. Matchen slutade med vinst för Ludwigshafen.
Ludwigshafen – Huttenberg 32-28 (16-12)

Hannover-Burgdorf inledde matchen slarvigt så hemmalaget Magdeburg kunde ta upp en stabil ledning. Den första halvleken hade Magdeburg grepp om och Hannover-Burgdorf fick det tufft att hänga med. Magdeburg fick det lekande lätt och ledde med sju i halvtid. Den andra halvleken fortsatte enkelt för Magdeburg som aldrig släppte ledningen. För många enkla avslut och slarv från Hannover-Burgdorf ledde till att Magdeburg kunde ta hem vinsten.
SC Magdeburg – Hannover-Burgdorf 31-22 (16-9)