RYKTE: Magnus Jernemyr ny försvarsgeneral i THW Kiel?

Magnus Jernemyr i GWD Minden. Foto: Angela Metge/GWD-Minden

Det är sommartider vilket innebär tuffa träningsperioder för alla handbollsspelare. Det innebär också att spelare skiftar klubbar och ett rykte som nått Handbollskanalens redaktion placerar Magnus Jernemyr i THW Kiel nästa säsong.

Efter flera framgångsrika år i FC Barcelona (2008-2013) blev det en kort sejour i Lugi HF (2013-2014) innan äventyret fortsatte i GWD Minden. Där var han med och spelade upp klubben från 2. Bundesliga till Bundesliga och efter en säsong i högstaligan stod det klart att Jernemyr, tillsammans med svenskkollegan Joakim Larsson, lämnar klubben. Larsson har gjort klart med IK Sävehof medan Jernemyr fortfarande står klubblös – men inte länge till?

Rykten inkomna till Handbollskanalen gör gällande att Magnus Jernemyrs nästa klubbadress kan bli den tyska storklubben THW Kiel. Och även om det skulle vara en sensationell övergång så låter det ju inte helt otroligt?

THW Kiel har de senaste säsongerna inte varit samma maskin som laget historiskt sett varit. Visst är ett generationsskifte en av anledningarna till detta och därför kan det vara bra för klubben att få in en rutinerad Jernemyr i försvaret.

Och lyssna på det här. Efter gårdagens förlust i träningsmatchen mot SG Flensburg-Handewitt saknande Kiel både Domagoj Duvnjak och René Toft Hansen på planen, vilket påverkade försvarsspelet. Kiel-tränaren Alfred Gislason kommenterade förlusten så här till Kieler Nachrichten.

– Utan Duvnjak och Toft Hansen blir vårt försvar svajigt, men vi kommer endast att plocka in en ny spelare med de nödvändiga kvaliteterna.

Magnus Jernemyr till THW Kiel må vara en högoddsare men visst kittlar det lite i magen.