Rykte: Leipzig jagar EHF-cupens skyttekung

Magnus Bramming mot Porto. Foto: EHFTV

Det ryktas om att danske vänsterkanten Magnus Bramming ska ta flyttlasset söderut nästa säsong. Enligt danska TV2 ska TTH Holstebros skyttekung vara nära en övergång till Bundesliga-laget Leipzig.

Den som väntar på något gott väntar sällan för länge. Magnus Bramming har redan hunnit fylla 28 år men nu verkar det som att den stora elefanten för handbollsspelare, tyska Bundesliga, hägrar för dansken.

Leipzig har inlett årets säsong väldigt fint nere i Tyskland. Av sex matcher har de vunnit fyra och ligger sjua i tabellen. För att fortsätta på det inslagna spåret hjälper det alltid med en målskytt av högsta kaliber. Det får ett lag i Magnus Bramming, som ska vara nära en övergång till tyskarna, enligt danska TV2.

Förra året gjorde vänsterkanten, och straffskytten, 211 mål i danska högstaligan, vilket gav honom en andraplats i skytteligan bakom Skjerns Anders Eggert. I EHF-cupen tog Bramming dock själv hem skyttetiteln på 100 mål jämnt, där laget slutade fyra bakom Magnus Anderssons Porto.

Redan förra året kom förfrågningar från utländska klubbar på 28-åringen med sex A-landskamper på kontot. Återstår att se om flyttryktena blir verklighet i år.