Rykte: Det blir Tyskland för Ekenman-Fernis

200217 Sävehofs Emma Ekenman Fernis under handbollsmatchen i SHE mellan Sävehof och VästeråsIrsta den 17 februari 2020 i Partille. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Tidigare idag meddelade Emma Ekenman-Fernis att hon lämnar IK Sävehof för att dra vidare ut i proffslivet. Enligt uppgifter till Handbollskanalen rör det sig om Mikaela Mässings tyska klubb Thüringer HC.

Det är en händelserik dag kring Thüringer HC på Handbollskanalen. Under dagen har vi vidarerapporterat intervjun som Kvällsposten gjorde med svenska landslagsskytten Mikaela Mässing, som inte helt har trivts med speltiden i den tyska klubben, och nu verkar Emma Ekenman-Fernis vara på väg dit.

Högerkanten meddelade tidigare under dagen på Sävehofs hemsida att hon lämnar de svenska mästarna efter fem år i klubben. I pressmeddelandet nämndes ingen ny destination förutom hon skulle vidare ut i proffslivet.

Handbollskanalen har under kvällen fått in uppgifter om att det rör sig om att hon ska ut till just tyska Thüringer, som vunnit Bundesliga sju av de senaste tio åren.

På högerkanten i Thüringer finns för tillfället tyskan Alexandra Mazzucco, som lämnar för Union Halle-Neustadt nästa säsong, och 38-åriga slovakiska landslagsspelaren Lýdia Jakubisová. Mazzucco kommer att ersättas av den nederländska talangen Anouk Nieuwenweg som är på väg in från franska Chambray.

Får vi även se en svensk på högerkanten i Thüringer nästa säsong?