Rhein-Neckar Löwen värvar Barcalöfte

Mamadou Diocou. Foto från Barcelonas hemsida.

I Barcas stjärnkavalkad är det inte helt lätt för spirande spelare att komma till sin rätt i konkurrensen. Mamadou Diocou gjorde sin bästa ligasäsong på högerkanten men söker sig ändå vidare. Rhein-Neckar Löwen öppnar famnen med ett lån i två år.

Mundo Deportivo kom med ryktet för ett par veckor sedan. Nu är klubbarnas kommunikationsmaskineri ikapp och Rhein-Neckar Löwen presenterar 21-åringen med ursprung i Senegal.

Diocou har tagit sig hela vägen från akademi till A-lag i Barcelona. Hans 86 mål på 26 matcher i Liga Asobal (nio mål i Champions League) gjorde honom knappast 21-åringen till etablerad kantlirare med Aleix Gomez och Blaz Janc före i kön.

Rhein-Neckar Löwen med Patrick Groetzki som läromästare på flanken är en lösning som Diocou ser större möjligheter i.

– Jag kommer till den starkaste ligan i världen och jag är väldigt glad att kunna visa upp mig på högsta nivå vecka efter vecka, säger han till klubbens hemsida.

RNL:s scouting efter yngre spelare med potential har så här långt lett till värvningar från en Bundesligakonkurrent, Alingsås och Barcelona inför 2021/22.¨

– Efter Juri Knorr och Benjamin Helander får vi ytterligare en ung spelare som tar nästa steg i sin karriär med Rhein-Neckar Löwen, säger vd:n Jennifer Ketterman till klubbens hemsida.

Länk: Mamadou Diocou kommt für zwei Jahre aus Spanien in die stärkste Liga der Welt