Rhein-Neckar Löwen fortsätter storsatsa – Ilja Abutovic klar för klubben

Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Sedan tidigare har Jannik Kohlbacher, Steffen Fath och Jesper Nielsen alla skrivit på för Rhein-Neckar Löwen. Nu är även Ilja Abutovic klar för den tyska storklubben.

Det är ingen som helst hemlighet att Rhein-Neckar Löwen har ambitionen att ta ytterligare steg i sin utveckling nästa säsong för att på allvar utmana om titeln i Champions League. Klubben har varit mycket aktiva vad gäller att säkra nya spelare inför nästa säsong.

På tisdagen presenterade den tyska storklubben sin fjärde tunga värvning inför nästa år. Ilja Abutovic har nämligen skrivit på ett treårsavtal med klubben. Därmed lämnar han Vardar Skopje efter ett par framgångsrika säsonger, då serben bland annat varit med och vunnit Champions League.

Sedan tidigare har Jesper Nielsen, Steffen Fath och Jannik Kohlbacher också skrivit på för Rhein-Neckar Löwen inför säsongen 2018/2019.

– Ilya är en av de bästa försvararna i Europa enligt mig. Han har spelat en stor roll i Vardar Skopjes succé de senaste åren, säger klubbens sportchef Oliver Roggisch enligt klubbens hemsida.

– Tillsammans med Gedeon Guardiola och Jesper Nielsen kommer han att bilda vårt inre försvarsblock i framtiden. Jag tror att vi är väldigt bra byggda inför framtiden.

Samtidigt bekräftar Rhein-Neckar Löwen på sin hemsida att kontraktet med Kristian Bliznac inte förlängs.