Pricksäker Adam Lönn borgade för Stuttgartseger

Adam Lönn. Foto (arkiv): Jens Körner / Bildermacher-sport.de

Med tre förlustfria matcher skiljer sig Stuttgart kraftigt från konkurrenterna långt ner i Bundesligatabellen. Lagets specielle målskytt, Adam Lönn var laddad på nytt och ledde Stuttgart till andra raka segern.

Jumbon GWD Minden på hemmaplan var lika med måstematch för Stuttgart. Allt gick inte som smort, bland annat fick gästerna träff 31 gånger. På resultattavlan var det ändå hyfsat lugnt, från och med 5–0 befann sig Stuttgart i spets med åtminstone fyra-fem bollar.

Adam Lönn var synnerligen effektiv, sex mål på sex avslut och tangerat bästa målskytt i vinnarlaget tillsammans med ytterniokollegan Viggo Kristjansson.

SC Leipzig var klart starkare än HBW Balingen-Weilstetten efter paus, då även Oskar Sunnefeldt petade in tre bollar.

Svenskmötet i Erlangen svängde över till Wetzlar den sista kvarten. Emil Mellegård inledde bortalagets miniryck med 22–21 och Adam Nyfjäll fyllde på med nästa mål. Erlangen kom aldrig ikapp trots att man mönstrade den bästa blågula skytten i kampen, Simon Jeppsson med fyra fullträffar.

Wetzlar klev upp till femte plats och Erlangen håller sig under på den undre halvan som tolva. Det skiljer trots allt bara tre poäng i det omfattande mittenskiktet.

Bundesliga 1 december
HC Erlangen–HSG Wetzlar 24–27 (12–13)
Erlangen: Simon Jeppsson 4; Wetzlar: Adam Nyfjäll 2, Emil Mellegård 2, Olle Forsell Schefvert 1.
SC Leipzig–HBW Balingen-Weilstetten 31–24 (16–15)
Leipzig: Oskar Sunnefeldt 3
TBV Stuttgart–GWD Minden 35–31 (20–15)
Stuttgart: Adam Lönn 6.