Pouya Norouzi lämnar Coburg

Pouya Norouzi, tidigare i Sävehof. Foto (arkiv): Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Pouya Norouzi och den nuvarande Bundesligaklubben HSC Coburg går skilda vägar. Avtalet som gällde över 2022 är upplöst. Iraniern verkar gå vidare till en klubb som definitivt agerar i högsta serien framöver, meddelar Coburg på sin hemsida.

Norouzi tog sina resurser på nio meter med sig, från en halv säsong i IK Sävehof (2019/20) till nykomlingen i den tyska eliten i höstas.

Coburg sliter som bottenlag, sju poäng från säker mark. 27-åringens framtidsplaner är tydligare än så och kontraktet har blivit ömsesidigt uppsagt från och med säsongslut.

– Jag hade ett öppet samtal med med Pouya som är föredömligt professionell. Ibland kan det dock vara nyttigt för båda parter och gå åt olika håll. Pouya vill om möjligt spelade vidare i högsta divisionen och vi vill bara ha spelare hos oss som kan tänka sig vara en del av vår klubb oavsett ligatillhörighet, säger VD:n Jan Gorr till klubbens hemsida.

Pontus Zetterman är en annan Coburgaktör på väg bort (BSV Bern). Laget behåller dock svenskintresse eftersom Tobias Warvne har förlängt.

Länk: In der neuen Saison ohne Pouya