PLAY: Gensheimer till PSG

Den tyske kantvirtuosen Uwe Gensheimer (28) kommer inte att förlänga sitt kontrakt med Rhein-Neckar Löwen. Istället kommer han efter säsongen att ansluta till klubben med den bottenlösa pengapungen, Paris Saint-Germain. Gensheimers flytt är inte bara ett tungt tapp för RNL som förlorar sin lagkapten. Det är också ett tapp Bundesliga som förlorar en stor tysk profil.

Gensheimer, lagkapten i det tyska landslaget, kommenterar flytten såhär: ”Beslutet att lämna Rhein-Neckar Löwen, var det svåraste beslutet i min karriär. Alla vet vad Rhein-Neckar Löwen betyder för mig som född och uppvuxen i Mannheim. Efter noga övervägande kom jag fram till att jag är i en fas i min karriär där jag vill prova något nytt och en flytt utomlands ligger rätt i tiden. Jag kommer att ge allt jag har för RNL säsongen ut. Vi har ett otroligt lag och det skulle vara fantastiskt att säga hej då med att vinna Bundesliga.” (http://www.dkb-handball-bundesliga.de/)

Uwe lade för några dagar sedan upp denna video där du i slow-motion kan se ett av hans specialskott. Hur svårt kan det vara?