Petersson byter klubb mitt under säsong – klar för Flensburg

Foto: Rhein-Neckar Löwen

Veteranen Alexander Peterson skiftar klubb under pågående världsmästerskap från Rhein-Neckar Löwen till ligakonkurrenten SG Flensburg-Handewitt.

Han klev in i VM som Rhein-Neckar Löwen-spelare, han lämnar VM som Flensburg-spelare. Det är isländska Alexander Petersson som hastigt och lite lustigt byter klubb efter åtta år hos lejonen RNL. Flyttlasset går uppåt i landet till Flensburg, och faktiskt även en placering upp i tabellen från plats 2 till plats 1.

Flensburg har haft det skralt på sin högernioposition efter att tysken Franz Semper skadade knät i CL-matchen mot Pick Szeged i början av december 2020. Spets finns så klart redan på plats i norrmannen Magnus Rød men där behövs även avlastning av högre dignitet och Petersson tickar av flera punkter på kravlistan.

I RNL har det denna säsongen också varit konkurrens om speltid på Peterssons position med tanke på att Albin Lagergren och dansken Niclas Kirkeløkke finns i klubben. När så Flensburg approachade 40-åringen föll sig kanske bytet naturligt.

– Det var förmodligen det svåraste beslutet i min karriär att lämna Rhein-Neckar Löwen i förtid och med kort varsel i denna situation. Frågan från Flensburg kom till mig som en överraskning och var samtidigt en stor ära. Så länge jag känner mig i form vill jag fortsätta spela handboll och efter VM kommer jag att göra det för Flensburg. SG är en fantastisk klubb och jag är väldigt glad att jag kan hjälpa till i ligan och i Champions League med så kort varsel. Jag kan bara tacka Rhein-Neckar Löwen för fantastiska år. Jag vann titlar här, så Löwen kommer alltid att vara en mycket speciell klubb för mig, säger Alexander Petersson i ett pressmeddelande från Flensburg.

Kontraktet sträcker sig bara till juni 2021.

Alexander Peterssons klubbar

– 1998: Riga (LV)
1998–2003: Grótta/KR (ISL)
2003–2005: HSG Düsseldorf (TYS)
2005–2007: TV Großwallstadt (TYS)
2007–2010: SG Flensburg-Handewitt (TYS)
2010–2012: Füchse Berlin (TYS)
2012–2021: Rhein-Neckar Löwen (TYS)
2021-: SG Flensburg-Handewitt (TYS)