Officiellt: Palicka lämnar Rhein-Neckar Löwen

Andreas Palicka. Foto: Rhein-Neckar Löwen

Nästa säsong inleder Andreas Palicka i PSG, men årets säsong avslutar han inte i Rhein-Neckar Löwen. RNL skriver på sin hemsida att klubb och spelare kommit överens om att bryta kontraktet efter att Palicka uppgett privata skäl som anledning.

Kontraktet bryts med omedelbar verkan, vilket innebär att den svenska landslagsmålvakten är fri att skriva på för någon annan klubb under resterande del av den här säsongen.

Palicka kom till ”Löwen” 2016 och har efter det varit med och vunit flera titlar med klubben. Enligt klubbens hemsida tog Palicka kontakt och bad om att få avsluta kontraktet redan nu, trots att det är över ett halvår kvar till hans nya kontrakt i PSG börjar gälla. Räkna därför med att Palicka presenteras för en ny klubb inom kort.

– Det har varit ett otroligt svårt beslut, framförallt ur ett sportsligt perspektiv. Men de privata orsakerna han angav som anledning till det här gav oss inget annat väl än att gå med på hans önskemål, säger klubbens vd Jennifer Kettemann till hemsidan.

Palicka har haft stora skadeproblem den här säsongen och har missat mängder av matcher. Nu får 35-åringen tid får återhämtning innan EM-slutspelet drar igång i mitten av januari.

– Jag är skyldig RNL mycket och har spenderat några av de bästa åren under min karriär här. Det är svårt för mig att behöva säga hejdå redan nu, men det finns anledningar till det. Jag vill tacka klubben för deras vänlighet, säger Palicka.

LÄNK: Löwen und Andreas Palicka einigen sich auf Vertragsauflösung