Officiellt – Hallbäck till Bundesliga ”Redo för det”

Ludvig Hallbäck. Foto: Bjerringbro-Silkeborg Håndbold.

Ludvig Hallbäck anslöt till Brerringbro-Silkeborg 2021. Men nu har klubben meddelat att sejouren stannar på tre år och Hallbäck kommer att lämna för Bundesliga-laget Frisch Auf Göppingen efter säsongen. 
”Det är en framgångsrik historia i och med att vi har lyckats få en spelare redo för nya utmaningar”, säger Bjerringbros sportchef Michael V. Knudsen. 

Ludvig Hallbäck slog igenom med dunder och brak under sin tid i Ystad och tog klivet över till den danska ligan och Bjerringbro-Silkeborg redan som 21-åring.

Där har utvecklingen varit positiv för mittnian, med Aranäs som moderklubb. Men nu står det klart att säsongen 2023/24 blir målsprutans sista i klubben, något som bekräftas på Bjerringbro-Silkeborgs webbplats under måndagen.

”Det var både hans och vår ambition att göra honom redo för en utländsk klubb, och det är en framgångsrik historia i och med att vi har lyckats få en spelare redo för nya utmaningar”, säger Michael V. Knudsen till klubbens hemsida.

Hallbäck själv ser tillbaka på sin tid i klubben med positivitet.

”Det har varit en fantastisk upplevelse. Alla matcher och alla träningar. Jag har varit riktigt glad över att vara i BSH tillsammans med killarna i laget och hela laget runt klubben”, säger Hallbäck till klubbens hemsida.

Under måndagen meddelade även Bundesliga-laget Frisch Auf Göppingen att man plockar in Hallbäck från och med nästa sommar. Hallbäck ansluter på ett tvåårskontrakt.

Göppingen har haft en tung säsongsstart och liger tredje sist i Bundesliga-tabellen, på bättre målskillnad än Eisenach på nedflyttningsplatsen. Men klubbens sportchef, Christian Schöne, ser på framtiden med tillförsikt och där är Ludvig Hallbäck en viktig bricka.

”Vi är mycket glada över värvningen av Ludvig Hallbäck. Med honom får vi en stark och tekniskt skicklig playmaker som dessutom är väldigt farlig framför mål. Trots sin unga ålder har han redan mycket erfarenhet eftersom han redan har haft mycket ansvar i sina tidigare klubbar”, säger han på tyskarnas hemsida.

LÄNK: Ludvig Hallbäck lämnar BSH