Officiellt: Chrintz klar för Füchse Berlin

Foto: Füchse Berlin

Nu har Kristianstadsbladets avslöjande från tisdagen blivit bekräftat – Valter Chrintz har presenterats av Füchse Berlin på ett treårskontrakt.

– Zachrisson kan inte spela på ett tag och vi var tvungna att agera efter det. Att ha hittat någon som Valter, som för mig är en av de mest lovande spelarna på den här positionen, är naturligtvis tur för oss. Att ha honom här i tre år är en dröm. När jag tänker på duon Lindberg/Chrintz är det inte många andra klubbar som har det lika bra ställt på den positionen, säger klubbens sportchef Stefan Kretzschmar i ett pressmeddelande.

Berlin har problem på högersex då det är osäkert om Mattias Zachrisson kommer att spela handboll igen. Dessutom är Hans Lindberg 39 år gammal och det har fått klubben att agera. Valet föll på Valter Chrintz, som har skrivit på ett treårskontrakt.

– Det är en stor chans för mig att spela med Berlin och jag är väldigt glad över det. Bundesliga är en dröm för många spelare och ett stort steg för mig, säger Chrintz i pressmeddelandet.

IFK Kristianstad skriver i sin tur i ett pressmeddelande att Chrintz har köpts loss av den tyska storklubben.

– Jag gläds över att Valter får en sådan här möjlighet. Jag tycker att Füchse Berlin är rätt klubb för honom att komma till där han får en erfaren spelare framför sig och ges därmed tid att växa in. Tyvärr tappar vi en landslagsman och en viktig kugge på högersex som vi även tänkt använda på högernio. Ett stort avbräck där vi som lag får kompensera. Tidpunkten är även lite olycklig när det sker såhär sent och vi har planerat för säsongen, samtidigt som vi inte vill stoppa Valter till en sån här möjlighet, säger klubbens tränare Ljubomir Vranjes.