Officiellt: Bergerud lämnar Flensburg – Møller återvänder

Kevin Möller. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

SG Flensburg-Handewitt ändrar på målvaktssidan – efter säsongen lämnar Torbjörn Bergerud klubben och istället återvänder Kevin Møller, det skriver Flensburg på sin hemsida.

Bergeruds kontrakt går ut i juli 2021 och där har parterna kommit överens om att inte fortsätta jobba tillsammans. Men för att komplettera Benjamin Buric behöver klubben få in ytterligare en målvakt och där föll valet på Kevin Møller, som därmed återvänder till klubben på ett treårskontrakt.

– Jag har funderat länge på om jag ska fortsätta i Flensburg eller inte. Till slut tog jag och ledarteamet ett beslut att jag behöver hitta en ny väg framåt. Jag är mycket tacksam för tiden jag har haft med Flensburg och känner verkligen att jag har utvecklats här. Jag kommer att ge 100 procent till klubben under den här tiden som är kvar, säger Bergerud till hemsidan.

Kevin Møller spelade i Flensburg i fyra år innan han lämnade för FC Barcelona. Dansken har varit med och vunnit såväl Bundesliga som tyska cupen och i Spanien har det blivit två spanska ligatitlar. Nu är han tillbaka i Flensburg.

– Jag har fortfarande något att bevisa för klubben. Jag är väldigt glad över att vara tillbaka och när jag ser laget spela är jag övertygad om att vi kommer att uppnå mycket tillsammans, säger Møller till hemsidan.

LÄNK: Rückkehr eines Publikumslieblings