Ny kross av Berlin och första segern för N-Lubbecke

Petar Nenadic, Füchse Berlin. Foto: Heiko Voigt, www.foto-laechler.de

I gårdagens två Bundesligamatcher fick vi se en favoritseger och en mer otippad. Füchse Berlin hemmabesegrade Wetzlar medan N-Lubbecke tog första segern för säsongen när man vann mot Stuttgart på bortaplan.

Berlin har gått som tåget den här säsongen och från att man tidigare varit ett lag strax utanför topp fyra leder man nu serien efter 15 spelade matcher. Visserligen har lagen under i tabellen en eller ett par matcher mindre spelade, men ändå. Berlin har tagit stora kliv i år och lär bli att räkna med när ligan drar ihop sig i juni.

I gårdagens match gjorde man processen kort med svensklaget Wetzlar. Visserligen hängde Lindskog och de andra med hyfsat ett tag, men segern var aldrig hotad för Berlin. Målbäst i de båda lagen blev Berlins Petar Nenadic med sju och i bortalaget gjorde två spelare fem mål: Maximilian Holst och Joao Ferraz.

I den andra matchen för dagen bjöds vi på en skräll. N-Lubbecke, jumbo i ligan, bortavann nämligen mot Stuttgart. Matchen var tajt men Lubbecke var lite vassare när det skulle avgöras och vann till slut med 29–28, lagets första seger för säsongen.