Norge efterträder Sverige i Tyskland?

Ljubomir Vranjes. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Det är norska TV2 som skriver att Norges förbundskapten på herrsidan, Christian Berge, är favorit att ta över som tränare för Flensburg efter Ljubomir Vranjes. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Christian Berge och Norge har haft en omvälvande resan i Frankrike-VM som slutade med landets första medalj efter förlust i finalen mot hemmanationen. Nu har än högaktuell att ta över det prestigefyllda jobbet som tränare för den nordtyska storklubben. Men det var redan före VM som Flensburgs ordförande Dierk Schmäschke tog kontakt med Berge, skriver VG.

– Jag bad om att få lägga undan förslaget till efter VM, sa då Berge till VG med silvermedaljen runt halsen vid Champs-Élysées. Nu har jag endast haft fokus på VM.

Men ryktet säger alltså att det ligger ett bud och väntar för Berge som berättar för NRK att han bara har ”koset” sig med familjen hemma i Norge efter VM, och sovit mycket.

Snart ska det dock bli att tänka igenom anbudet på allvar för mannen som menar att han redan har ett fantastiskt jobb men som även har en evig kärleksrelation till den nordtyska klubben. Berge spelade hela sju säsonger i Flensburg mellan 1999 och 2006 och har själv berättat om sin glädje inför klubben.
Handbollseuropa och kanske framförallt Flensburgs ordförande Schmäschke. Men han bör nog inte sitta och vänta vid telefonen.

.- Jag ska bli bättre på att ha koll på telefonen. Nu tappade jag den i badrumsgolvet idag, så den är slut, berättade Berge i en TV-intervju.

Men så fort han får igång luren igång kommer den nog att fortsätta gå varm efter VM-succén, och kanske med ett och annat samtal ner till Tyskland.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here