Nielsen: ”Jag kommer till det bästa laget i Tyskland”

Jesper Nielsen, Rhein-Neckar Löwen. Foto: Rhein-Neckar Löwen

Jesper Nielsen har gjort flytten från PSG till Rhein-Neckar Löwen och mittsexan verkar onekligen trivas i sin nya klubb. I en stor intervju på Bundesligas hemsida berättar den svenske landslagsmannen om sina tankar inför den kommande säsongen.

Innan Jesper Nielsen flyttade till Paris och till PSG hade han spelat ett par säsonger i Füchse Berlin. Omställningen från två gigantiska städer till lilla Heidelberg verkar dock inte vara något som stör den före detta Sävehofspelaren.

– Heidelberg verkar vara en vacker stad. Dessutom är jag ursprungligen från en mindre stad, säger Nielsen till hemsidan.

Jesper Nielsen kommer till ett lag som vann Bundesliga två år i rad innan man säckade ihop i slutet på förra säsongen och tappade titeln till Flensburg.

– Jag hoppas att vi kommer att spela för titeln igen. Jag kommer till det bästa laget i Tyskland och skulle mycket gärna vilja vinna Bundesliga. Vi har definitivt ett lag som kan vinna titlar, säger han till hemsidan.

I RNL kommer Jesper Nielsen troligtvis kunna dra stor nytta av Andy Schmid, världens bästa mittnia.

– Jag såg många matcher med RNL förra säsongen och det är tydligt att se hur bra Andy samarbetar med linjen, säger Nielsen till hemsidan.

LÄNK: Löwen-Neuzugang Jesper Nielsen: „Haben Mannschaft, die Titel gewinnen kann“