Niclas Ekberg skriver nytt Kielkontrakt

Niclas Ekberg. Foto: Vörös Dávid, Veszprém.

Karriären var en aning i gungning när Niclas Ekberg lämnade från det ekonomiska kaoset i AG Köpenhamn. Till sommaren tar han ännu ett förlängt kontakt i bruk och inleder sin tionde säsong i THW Kiel.

Kiel har stjärnklass längst till höger och Ekberg har förvaltat förtroendet i många matcher, strafflägen och rutinerade kantvinklar.

De exakta siffrorna är 437 matcher, 1 851 mål och välförtjänta titlar i tuffast möjliga konkurrens. Kiel har tagit hem fyra ligaguld under det korta decenniet med Ekberg, plus EHF-cuptriumfen under 2019 och pokallyftet i Champions League i slutet av förra året.

– Det är helt enkelt en stor ära att spela i den här tröjan. Det är en dröm att spela i ett lag som det vi har tillsammans just nu, säger han till klubbens hemsida.

Ystadprodukten hör ihop med zebralaget och när ännu ett år tillsammans finns på pränt betonar lagledningen 32-åringens proffsighet – ut i fingerspetsarna.

– Han är på alla sätt en förebild, har hundratals matcher bakom sig och är oerhört erfaren och stabil. När du tar med honom betalar han alltid tillbaka med en bra prestation, säger tränaren Filip Jicha till klubbens hemsida.

Ekberg har flera bollar i luften, med en landslagskarriär på högsta nivå. Timeouten från blågult är över när han tar sig an OS-kvalet i mars.

Länk: NICLAS EKBERG GEHT MIT DEN ZEBRAS INS ZEHNTE JAHR