Mikaela Mässing bra igång med Thüringer HC

Mikaela Mässing och Marie Wall - landslagskollegor som lämnat Sverige i klubbvardagen. Foto: Andreas L Eriksson/ Bildbyrån.

Mikaela Mässing, som flyttat till Thüringer HC, mötte några bekanta ansikten när hennes tyska klubb matchade internationellt. Facit för dubbelmötet med Köpenhamn HB blev 1–1 i matcher.

Via bland annat elva mål av comebackande Mia Rej och en handfull nätkänningar från blågula utespelare, Olivia Mellegård och Linn Blohm, tog Köpenhamn första stick med 27–22.

Värdarna tog gruvlig revansch med 28–20 i ”andra halvlek” där Mässing präglade matchöppningen med 5–2. Den andra av två fullträffar för niometaren i det nya laget gav samma marginal, 17–14 några minuter efter paus.

Däremellan hade Köpenhamn reparerat underläget till oavgjort. Gästerna var dock oförmögna att göra något åt raset till sist.

Alicia Stolle nätade fem gånger för THC, Marie Wall tillhörde Köpenhamns bästa framåt med fyra mål.

I skrivande stund har Mässing halvannan vecka kvar till tävlingsdebuten, Mainz på bortaplan i premiäromgången den 7 september. Storskytten verkar ha fått en bra ingång till  proffsäventyret utomlands.

– Försäsongen har gått bra, haft lite problem med diverse småskador, men de matcher jag har spelat har gått riktigt bra. Mycket nytt, laget har cirka 25 olika övergångar och rörelser och jag kämpar med att lära mig alla. Om man inte kan dom utantill måste man betala böter, så det gäller att ha ett bra pokerface, sade hon i en tidigare intervju med magasinet Stürmerfoul.