Max Darj till Füchse Berlin nästa sommar

Max Darj. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Ryktet var redan igång och nu är försvarskuggen på linjen flyttklar. Max Darj blir en tillgång för Füchse Berlin från och med sommaren 2022 med två års kontrakt, konstaterar klubben på sin hemsida.

Darj var försvarsklippa och kulturbärare i Alingsås HK under många goda år. Hans första proffsklubb, Bergischer HC tog vid, utvecklade och gav 29-åringen erfarenhet under sammanlagt fem säsonger.

När avtalet löper ut om ett år vet Stenungsunds stolthet redan var fortsättningen utspelar sig. Den blågule landslagsspelaren förstärker Füchse Berlin – i skrivande stund ett byte från mitten till toppen i Bundesliga.

– Jag valde Füchse Berlin för att ta ytterligare ett steg i min karriär och jag ser verkligen fram emot det. För mig är det rätt beslut och jag är väldigt glad att Berlin ville plocka in mig. Jag vill hjälpa laget och jag är säker på att laget också kan hjälpa mig i min personliga utveckling, säger Darj till klubbens hemsida.

Berlins sportchef Stefan Kretzschmar uttalar sig om övergången:

– Jag är glad att Max Darj har kommit överens med Füchse Berlin. Jag har själv haft kontakt med honom under flera år och beundrar honom för hans mentalitet och arbetsmoral. Det kommer också att betala sig i vårt lag, säger han till klubbens hemsida.

Darj är också igång med en lysande landslagskarriär, EM-silver (2018), VM-silver tidigare i år och en av 14 spelare i OS-truppen till Tokyo.

Länk: Max Darj wechselt in den Fuchsbau