Mattias Andersson gör inhopp på bänken i Kiel

Mattias Andersson. Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån.

Den aktiva Karriären var egentligen klar för två år sedan. De kommande veckorna tar Mattias Andersson steget från målvaktstränare till registrerad spelare. THW Kiel understryker dock att klubben vill använda legendaren som stöd vid bänken.

Kiels ordinarie keeper Niklas Landin står på skadelistan. Där bakom delar Dario Quenstedt och Philip Saggau på speltiden.

Mattias Andersson byter dock roll när han tar av sig tränartröjan och deltar i träningarna den närmaste tiden. Huruvida det faktiskt leder till speltid är långtifrån säkert, Kiel placerar 42-åringen på bänken för att förbättra kommunikationen i målvaktsteamet.

– På grund av de olika Corona-reglerna är kommunikation med externa tränare under match extremt svårt. Men vi vill ge våra målvakter bästa möjliga stöd. Det är därför Mattias kommer att ta sin erfarenhet till bänken från och med starten av Bundesliga tills Niklas Landin kommer tillbaka, säger Kiels VD Viktor Szilagyi till klubbens hemsida.

Mattias Andersson:

– Utbytet med en permanent kontaktperson under matchen är oerhört viktigt för Dario Quenstedt och Philipp Saggau, säger han.

– Jag hjälper gärna till för laget och THW Kiel, fortsätter Andersson till klubbens hemsida.

Länk: MATTIAS ANDERSSON ERWEITERT KURZFRISTIG SEIN ENGAGEMENT BEIM THW KIEL