Månadens spelare i Handbollsligan – nästa säsong spelar Lönn i Bundesliga

Adam Lönn, HK Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Adam Lönn har varit en av Handbollsligans bästa spelare de senaste åren och säsongsstarten för vänsternian i år har varit minst sagt stark. I september månad blev Lönn utsedd till månadens spelare och nu skriver HK Malmö i ett pressmeddelande att vänsternian lämnar klubben nästa säsong för spel i TVB Stuttgart.

Adam Lönn har skrivit på ett tvåårskontrakt med Stuttgart som börjar gälla nästa säsong.

– En dröm som går i uppfyllelse efter hårt och målmedvetet arbete. Det ska bli otroligt kul att få testa på internationell handboll. Inte minst alla nya upplevelser och att få spela i en av världens bästa ligor ska bli roligt. När den här möjligheten dök upp, fanns det bara ett svar. Åren i HK Malmö har varit mycket utvecklande för min del och jag har trivts väldigt bra i klubben under alla år. Nu när det här är klart har jag fullt fokus på Handbollsligan för att ta HK Malmö så långt som det bara går, säger Adam Lönn i pressmeddelandet.

När Adam Lönn kom till HK Malmö var han oprövad på den högsta nivån men under åren i klubben har vänsternian utvecklats till en av de vassaste tvåvägsspelarna i serien. Trots stora skadeproblem har Lönn tagit stora kliv i sin utveckling.

– Adam är en spelare som jobbat otroligt hårt för att nå sina mål och förtjänar den här möjligheten. Vår målsättning är att vara topp fyra över tid i handbollsligan och kan vi dessutom utveckla spelare under tiden är det ett jättestort plus för klubben, säger Stian Tönnesen i pressmeddelandet.

Med sju matcher spelade ligger Stuttgart på 14:e plats i Bundesliga.