Magdeburg fortsätter i vinnarspåret

Christian O´Sullivan, SC Magdeburg. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån.

SC Magdeburg är snart inne på upploppet för att säkra förstaplatsen i Bundesliga. Säsongens dominant behövde inte tömma alla resurser för att knäppa MT Melsungen på näsan med sju måls marginal.

Omar Ingi Magnusson till höger (sex mål) och Christian O´Sullivan (fem) gjorde mest för tabellettan som snabbt skakade av sig Melsungen i målprotokollet. Magnusson har en kamp kvar om skytteligatiteln, i nuläget med tolv mål upp till landsmannen Bjarki Mar Elisson.

I den samlade striden ser det allt bättre och tryggare ut, Magdeburg har sex pinnar mer än Kiel som maximalt kan nå 58 poäng. Med fem omgångar kvar räcker det mer ett par segrar till för att kliva överst på tronen.

TBV Lemgo Lippe är det verkliga mittenlaget, lika många vunna som förlorade poäng efter söndagens tvåa mot TBV Stuttgart. Den nämnde skytteligaledaren Elisson eldade på med åtta fullträffar och höll till slut de mer poänghungriga gästerna på noll. Stuttgart har iallafall fem poäng tillgodo på nedflyttningsplats och bör kunna hålla nerverna i styr i resten av matcherna 2021/22.

Bundesliga 15 maj
TBV Lemgo Lippe–TBV Stuttgart 33–30 (14–15)
SC Magdeburg–MT Melsungen 33–26 (17–13)