Magdeburg förlänger med tre nyckelspelare

Michael Damgaard. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

SC Magdeburg stormar fram i Bundesliga med fyra pluspoäng och en match i handen jämfört med tabelltvåan THW Kiel. Succélaget imponerar också vid förhandlingsbordet, tre förlängda kontrakt blev klara i helgen enligt klubbens hemsida.

En klubbtrogen sloven, en dansk storskytt som jagar 1 000 mål i SCM och en lovande islänning med bakgrund i Kiel finns kvar på Magdeburgs lönelista.

Nu står det nämligen klart att Marko Bezjak, Michael Damgaard och Gisli Kristjansson är en del av lagbygget flera säsonger till.

Bezjak skrev på för nästa år och gör således sin tionde säsong i Magdeburg. Damgaard, som ståtar med 973 mål på drygt 200 matcher är säker på sin klubbframtid över 2024. Kristjansson har kraftig utvecklingspotential då kontraktet gäller till 2025.

Magdeburg hanterade TBV Lemgo Lippe i omgång 13 och behåller sitt strålande facit i ligaspelet. Kiel betvingade Hamburg på bortaplan och laddar för Rhein-Neckar Löwen i nästa omgång. Serieledaren har lättare motstånd på pappret fram till annandag jul och en avgörande bortaresa till SG Flensburg-Handewitt.

Länk: BEZJAK, DAMGAARD UND KRISTJANSSON VERLÄNGERN BEIM SCM