Magdeburg ett steg närmare ligatiteln

Jannick Green i centrum för Magdeburgs jubel. Foto: Christian Schroedter/Imago/Bildbyrån.

SC Magdeburg kom knappt undan mot Füchse Berlin, sak samma för den solklara serieledaren. THW Kiel försöker tappert hänga på i toppen samtidigt som Rhein-Neckar Löwen har hittat vårformen med tre raka segrar.

Füchse Berlin på fjärdeplats var en värdig motståndare för titeljagande Magdeburg. När tabellettan till och med kunde vända fyra måls underläge på fem minuter i slutspurten blir det svårt att se vad som kan hindra mästarskifte inom kort.

Hans Lindberg var iallafall på spelhumör för att fälla favoriten, hans 13:e mål i matchminut 50 betydde 21–25 på tavlan i Magdeburg.

Men takterna som tagit SCM till självklar förstaplats fanns på plats för en fantastisk avslutning, fullt tryck mot bortamålet från Tim Hornke och Omar Ingi Magnusson innebar kvittering och återvunnen ledning bara en handfull minuter senare.

Magdeburg behärskade slutminuten bäst, 28–27 från Gisli Kristiansson och Jannick Green-parad till sist för två härliga poäng.

Tvåan Kiel har fyra poäng och en match mer spelad efter sitt drama mot MT Melsungen. Niclas Ekberg var bäst med sju mål för zebralaget medan Julius Kühns åtta fullträffar var förgäves för gästerna.

Rhein-Neckar Löwen kan vinna mer mark och börja hävda sig i mittenskiktet. Det ser åtminstone betydligt ljusare ut med med fler matchvinnare och en spirande segerrad i Ljubomir Vranjes lag. Mikael Appelgren stod ånyo stabilt och Benjamin Helander delade sjumålstiteln med Patrick Groetzki, RNL slog TuS N-Lübbecke med just sju bollar.

Oskar Sunnefeldt var säker i skottögonblicket och satte fem av fem för SC Leipzig. TVB Stuttgart med straffskicklige Viggo Kristiansson uppfyllde dock sitt stora poängbehov och hade fyra måls marginal vid slutsignalen.

Bundesliga 1 maj
TSV Hannover-Burgdorf–HSG Wetzlar 22–28 (10-14)
Hannover: Jonathan Edvardsson 2; Wetzlar: Emil Mellegård 5, Adam Nyfjäll 3, Olle Forsell Schefvert 2.
THW Kiel–MT Melsungen 27–25 (12–10)
Kiel: Niclas Ekberg 7 (3).
TuS N-Lübbecke–Rhein-Neckar Löwen 22–29 (9–18)
RNL: Albin Lagergren 2.
SC Magdeburg–Füchse Berlin 28–27 (14–14)
Magdeburg: Daniel Pettersson 3.
TVB Stuttgart–SC Leipzig 29–25 (13–12)
Leipzig: Oskar Sunnefeldt 5.