Lugn före Tobias Karlssons sista säsong

Tobias Karlsson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Ett efterlängtat guld med Flensburg. En semester hemma i Hasslö innan handbollsåret drar igång igen. Framförallt återstår en säsong av Tobias Karlssons storslagna proffsliv.
– Jag hoppas kunna njuta av det efter karriären. Som en dessert, säger han till BLT.

ANNONS

Blekinge Läns Tidning möter en avslappnad Karlsson i t-shirt, shorts och sandaler – med familjen på sommarstället utanför Karlskrona.

En sommarritual efter det som på samma gång var så galet och infernaliskt spännande. SG Flensburg-Handewitt vann ligaguldet, jagade ikapp och förbi Rhein-Neckar Löwen.

Matcherna var en sak, vardagen i veckan som slutade med guld en annan, berättar Karlsson för BLT.
– Tankade jag bilen och pratade med folk så ”var det klart”. Köpte jag bröd på bageriet så ”var det klart”. Hämtade jag Julia på dagis så ”var det klart”. Alla jag pratade med sa att det var klart och det var en enorm kamp att hitta balansen i att både kunna njuta av det och samtidigt hålla fokus, säger han med klubbtiteln i färskt minne

På den vackra vinnarhögen med tyska cupen, Champions League och Bundesliga. OS-silver i London 2012 under en tio år lång blågul mittlås-era.

Ungefär 16 år sedan Karlsson bytte Karlskrona mot Stavanger Håndball tar han avstamp i hemstaden för ännu en utlandssäsong. Nu kan slutet på elitkarriären skönjas.
– Så är tanken och jag känner mig bekväm med det. Kroppen har börjat säga ifrån att det finns ett slut. Jag är lite tröttare, och det gör lite ondare, efter varje match, säger han och stänger dörren till exempelvis moderklubben.

– Det har funnits tillräckligt många exempel på spelare som flyttat hem och så har det bara blivit pannkaka. Ska jag göra något så vill jag göra det till hundra procent, annars är det ingen mening. Och jag har inte ork och motivation att börja om från noll i en ny klubb.

En tränarbana verkar inte heller ligga i Karlssons kort – efter sista säsongen som spelare.
– Det är många som har föreslagit det, men jag är mest sugen på att leva ett liv som inte ser ut som i dag och jag inbillar mig att ett tränarjobb skulle innebära det, säger han till BLT.

Tobias Karlssons säsonger som proffs
2002-03 Stavanger Håndball
2003-08: Hammarby
2006: THW Kiel
2008-09: HSG Nordhorn
2009-19: SG Flensburg-Handewitt

LÄNK: Från guldkaos i Flensburg till lugnet på Hasslö

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here