Ludwigshafen klarade kontraktet – nu skriver stjärnan på nytt

Azat Valiulln. Foto: Die Eulen Ludwigshafen

Det är positiva dagar för handbollslaget från Ludwigshafen. I helgen klarade de mirakulöst nog kontraktet i Bundesliga efter vinst mot Minden – vilket var lagets tredje raka seger. Nu meddelar klubben att de får behålla sin ryska bjässe Azat Valiullin till 2020.

Det är sånt här man gillar – att den ryske vänsternian faktiskt skrev på kontraktet kort inför den avgörande matchen mot Minden. Så oavsett utgång så hade Valiullin hängt kvar eller hängt med ner i ligorna med laget.

Men nu blir det alltså fortsatt Bundesliga-spel för den landslagsmeriterade 28-årige ryssen med ”Ugglorna”. Något som glädjer lagets tränare Ben Matcschke.

– Vilken betydelse Azat har på kvaliteten på laget. Det har vi sett den här säsongen, speciellt när vi saknade honom på grund av skada. Hans defensiva och offensiva färdigheter var en stor faktor för laget förra säsongen när vi klarade oss kvar. Så mer tid med Azat är enormt viktigt för oss i bygget att utveckla laget, säger tränaren på klubbens hemsida.

Den 205 cm långa vänsternian kom till Ludwigshafen inför den förra säsongen från konkurrenten Lemgo. Innan dess har Valiullin spelat för tyska Eisenach och ryska Dynamo Chelabyinsk.