Lovro Jotic tvingas till operation

DHfK Leipzig

SC DHfK Leipzig har drabbats av ett tungt avbräck i laget. Kroaten, Lovro Jotic, är knäskadad och tvingas nu till operation. 

SC DHfK Leipzig har en tung säsongsinledning i ryggen. Laget har förlorat alla inledande matcher, och nu kommer nästa smäll. Den kroatiske landslagsspelaren Lovro Jotic har dragits med en knäskada och tvingas nu till operation.

Operationen kommer ske idag (måndag) och klubben räknar med att Jotic kommer missa stora delar av säsongen.

– Jag är oändligt ledsen för Lovros skull att operation är oundviklig. Han är dock i de bästa händerna och får vårt fulla stöd för att återvända till planen så snart som möjligt, säger SC DHfKs vd Karsten Günther till klubbens hemsida.

Efter den tunga starten på säsongen letar nu klubben efter en ersättare till Jotic.

– Vi letar efter att hitta en bra ersättare för Lovro som kan hjälpa oss att nå våra mål fram till slutet av säsongen, säger Günther till klubbens hemsida.

Jotic kom till klubben förra säsongen och har tidigare spelat för bland annat Aalborg Håndbold och Zagreb. 

Jotic är inte den enda som är skadad i Bundesligaklubben, även svenska Oskar Sunnefeldt har tvingats stå över matcher under säsongsinledningen. I och med de dubbla skadesmällarna så har Leipzig tagit hjälp av Julius Meyer-Siebert, som för tillfället är utlånad till Eulen Ludwigshafen.

Leipzig’s nästa match i Bundesliga är torsdagens möte mot Erlangen.