Louise Cronstedt och Fatos Kücükyildiz levererade i tyska cupen

Louise Cronstedt, tidigare i OV Helsingborg. u Foto (arkiv): Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Louise Cronstedt och Fatos Kücükyildiz var på tydligt målhumör när HL Buchholz 08-Rosengarten tog sig vidare i tyska cupen. Desto mer oväntat blev det respass för Borussia Dortmund och Clara Monti Danielsson redan i åttondelen.

Dortmund leder Bundesliga med sju raka segrar. Buxtehuder är ett stabilt mittenlag och fick plötsligt skrällfaktor i cupmötet.

Efter en riktig nagelbitare var överraskningen ett faktum, Buxtehuder avgjorde med sista målet och nådde kvartsfinal, Dortmund har nog med ligaspelet och Champions League framöver.

Ett av Buchholz 08-Rosengartens mål den närmaste tiden är att komma in i segerskjutsen och gå om VfL Oldenburg på rätt sida strecken i ligans bottenstriden. I cupen lyckades uppgiften perfekt, Buchholz var överlägset efter paus och hade god nytta av sina blågula nyförvärv.

Louise Cronstedt fick förtroendet från start och avlossade många vassa skott. Fatos Kücükyildiz hade ett gott öga för kombinationer och öppnande passningar som speldirigent.

Hemmalaget hade högt tempo och stark offensiv, nio mål av Cronstedt plus fem av Kücükyildiz toppade i cuptriumfen och gav de svenska aktörerna ett lyft för självförtroendet.

DHB-Pokal 4 november
Buxtehuder
–Borussia Dortmund 26–25
HL Buchholz 08-Rosengarten–VfL Oldenburg 30–22
FSV Mainz–SG BBM Bietigheim 25–42