Lindskog målbäst av svenskarna på Bundesliga-torsdagen

Anton Lindskog. Foto: HSG Wetzlar

Det spelades fyra matcher i herrarnas Bundesliga under torsdagskvällen, som bjöd på en hel del svenskmål. Flest mål av alla gjorde Wetzlars mittsexa Anton Lindskog när han satte 9 bollar i kryssmatchen mot Simon Jeppssons Erlangen.

Wetzlar fortsätter att göra en stark säsong i Bundesliga. Efter drygt halva säsongen har laget häng på Europaplatserna och igår väntade en överkomlig uppgift när man tog emot Erlangen som håller till längre ner i tabellen.

Det var dock gästerna som till störst del hade koll på läget och i början av andra ledde Erlangen som mest med 7 mål. Wetzlar stod dock för en stark upphämtning där Anton Lindskog var matchens gigant med sina 9 mål på 10 försök. Simon Jeppsson var också effektiv och satte 6 av 7.

Och så kollar vi in på Coburg där Tobias Warvne och Pontus Zettermans gäng har det tufft i botten av tabellen. Igår var det möte mot 15:e placerade Minden och en chans för Coburg att närma sig säker mark. Men en dålig första halvlek satte stopp för vinstchanserna och Coburg förlorade med 24-28.

Resultat:
Coburg 2000 – Minden, 24-28 (12-16)
Svenskmål Coburg: Tobias Warvne 5, Pontus Zetterman 1.
Hannover-Burgdorf – MT Melsungen, 31-23 (17-15)
Svenskmål Hannover: Alfred Jönsson 1.
HSG Wetzlar – HC Erlangen, 28-28 (12-17)
Svenskmål Wetzlar: Anton Lindskog 9, Emil Mellegård 2, Olle Forsell Schefvert 1.
Svenskmål Erlangen: Simon Jeppsson 6.
SC Magdeburg – Essen, 34-28 (16-16)
Svenskmål Magdeburg: Daniel Pettersson 2.