Lemgo & Magdeburg tog skrällpoäng mot giganterna

Daniel Pettersson, SC Magdeburg. Arkivbild. Foto: Heiko Voigt, www.foto-laechler.de

Rhein-Neckar Löwen gjorde jobbet mot Füchse Berlin och tog sista (?) chansen i guldstriden. Däremot blev det poängförlust för såväl SG Flensburg-Handewitt som THW Kiel. TBV Lemgo och SC Magdeburg skrällde när de fick med sig vars ett kryss.

Sex matcher i Bundesliga under söndagen och flera oerhört intressanta resultat. Men vi tar matcherna var för sig.

Füchse Berlin – Rhein-Neckar Löwen 23–29
Efter förlusten senast mot Göppingen var det ett pressat RNL som åkte till Berlin. Och visst blev det två poäng för svensklaget i den tuffa bortamatchen mot Füchse. Andreas Palicka hade en fin match i RNL-målet och gjorde räddningar i rätt läge, något som naturligtvis hjälpte bortalaget att ta ett grepp om matchen. Lukas Nilsson och Albin Lagergren bidrog med fyra respektive två mål.

THW Kiel – SC Magdeburg 24–24
Kiel har inte spelat match på ett tag och det syntes verkligen att det var ett gäng ringrostiga spelare i det regerande mästarlaget. SC Magdeburg tackade och tog emot och var faktiskt nära att vinna, även om Kiel kunde fått en straff på slutet när Daniel Pettersson var lite sen in mot Magnus Landin. I övrigt en fin match av Pettersson som gjorde åtta mål, vilket var flest i matchen tillsammans med en annan svensk, nämligen Niclas Ekberg. Även Ekberg stod för åtta mål, men den här gången räckte det inte till seger.

SG Flensburg-Handewitt – TBV Lemgo 27–27
Chans för Flensburg att ta kommandot på allvar i guldstriden, men de lyckades inte riktigt få till en topprestation, kanske var det mental och/eller fysisk trötthet efter veckomatchen i Champions League som var problemet. I ärlighetens namn var Lemgo, med sexmålskytten Jonathan Carlsbogård i fortsatt fin form, närmast segern. Hampus Wanne gjorde ett mål och Jim Gottfridsson fyra, men Flensburg misslyckades med att rycka ifrån i tabelltoppen.

Bergischer HC – HBW Balingen 30–22
Max Darj fortsätter att visa att han långt ifrån enbart är en skicklig försvarsspelare. Mot Balingen blev det sex mål på sju skott, vilket var flest i hemmalaget. Linus Arnesson gjorde två mål och fyra assist när Bergischer tog en viktig seger.

Övriga resultat:

Hannover-Burgdorf – Nordhorn-Lingen 31–22
Eulen Ludwigshafen – TuSEM Essen 25–26