Lasse Svan om Flensburgs guld och CL-utmaningen

Bild: Lasse Svan. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Efter en dramatisk upplösning blev SG Flensburg-Handewitt tysk mästare 2017/18. En upplevelse som inte hunnit sjunka in, åtminstone hos de som var mitt uppe i det.
– Jag har inte förstått det än, säger Lasse Svan till stregspiller.com.

ANNONS

I en lång intervju får Svan reflektera över säsongen och blicka mot det som väntar, Champions League i höst och VM på hemmaplan i januari.

Men det verkar ha varit svårt för kantspelaren att hitta tid att tänka tillbaka på guldögonblicken.
– Redan dagen efter att vi vann mästerskapet, åkte jag och flera lagkamrater på samling med danska landslaget, först för en match mot Schweiz och därefter reste vi till Guadelope tillsammans med de franska spelarna i tio-tolv dagar. De sista dagarna av Bundesligasäsongen framstår fortfarande i ett något surrealistiskt ljus, säger han till stregspiller.com.

Den täta duellen med Rhein-Neckar Löwen i tabelltoppen, striden med landsmännen Mads Mensah och Nikolaj Jacobsen ledde till att Svan och Flensburg öppnar nästa säsong som titelförsvarare.

Spelaromsättningen är stor och frågan är om mästarlaget kan nå samma topp och bredd igen?
– Det kommer att bli en utmaning. Ett antal spelare kommer till och vi får ett totalt byte på målvaktspositonen. Det blir kommer att bli intressant att se hur snart vi hittar rytmen och hur fort de nya spelare intregreras i vår spelstil, säger 34-åringen som inte har några planer på att byta till en liga med lättare belastning.

– Jag drar nytta av att vara kantspelare och undviker många fysiska dueller jämfört med de som har andra positioner, säger han till stregspiller.com.

Motivationen är Flensburgs vidare äventyr i Bundesliga och Champions League, samt att spela i den danska tröjan under VM.

– Varje internationell match jag spelar är en ära, så länge Nikolaj (Jacobsen) tycker att jag höjer kvaliteten i laget kommer jag att stanna.

LÄNK: I haven´t realized it yet”

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here