Kris i Dortmund: Tränare uppsagd och landslagsspelare lämnar för norska Storhamar

Mia Zschocke i det tyska landslaget. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN.

Förra veckan revs kontrakten för Borussia Dortmunds två tyska landslagsspelare Mia Zschocke och Amelie Berger. I samband med detta uppdagades kritik från flera spelare mot klubbens tränare, André Fuhr. Nu avskedas Fuhr och Zschocke är klar för norska Storhamar.

Borussia Dortmunds tränare André Fuhr fanns inte med under helgen när laget vann med 38–25 på bortaplan mot Sport-Union Neckarsulm. Nu meddelar klubben att han är uppsagd. Fuhr fick en hel del kritik från både spelare och allmänheten under den förra veckan i samband med att två av Dortmunds tyska landslagsspelare, Mia Zschocke och Amelie Berger, fick sina kontrakt rivna.

Enligt handbollssajten Handball-World har klubben haft ett krismöte och en process har inletts efter att flera spelare kontaktat en nystartad institution som jobbar mot våld inom idrott. Klubbens statement är knapphändigt men klargör att Dortmund ser det som omöjligt att fortsätta med Fuhr som tränare, för både spelarnas och hans egen skull.

Till Storhamar

Samtidigt presenterar i dag den norska Champions League-klubben Storhamar Mia Zschocke på sin hemsida.

– Först och främst spelar Storhamar i Champions League. Det är en stor upplevelse för alla spelare. Dessutom känner jag att det är en väldigt sund miljö här. Det är många unga och talangfulla spelare.Allt här passar mig väldigt bra och det är grunden till att jag valde att spela i Storhamar, säger Mia Zschocke på hemsidan.

Mia Zschocke har gjort 30 mål på 44 landskamper för Tyskland. I Storhamar spelar svenskarna Olivia Löfqvist, Moa Fredriksson och Elinore Johansson.

Handbollskanalen har varit i kontakt med Emma Olsson, som kom till Borussia Dortmund inför den här säsongen från isländska Fram Reykjavik. Hon meddelar att hon inte vill uttala sig om situationen. Borussia Dortmund har i skrivande stund inte gjort klart med någon ny tränare.

 

Länk: Zschocke etter overgangen til Storhamar: – Alt her passer meg veldig bra