Konflikt mellan Kiel och Zeitz avgjord i domstol

Christian Zeitz, THW Kiel. Foto: Ingrid Anderson-Jensen

Konflikten mellan Christians Zeitz och THW Kiel har nu nått sitt slut. I förra veckan möttes de båda parterna i domstol där en förlikning nåddes.

Det var i februari i år som en konflikt mellan Christian Zeitz och hans klubb THW Kiel blossade upp. Den heta potatisen var spelarens kontrakt och datum för dess utgång. Kiel menade på att kontraktet gällde till och med 30/6 2018 men Zeitz ifrågasatte slutdatumets giltighet.

Kontraktet mellan Zeitz och Kiel började gälla 2016 och förvirringen kring slutdatumet verkar grunda sig i att det hela var en muntlig överenskommelse.

Enligt Handball World har Kiel kommenterat ärendet på följande sätt: ”In summer 2016 the German Bundesliga club THW Kiel and player Christian Zeitz mutually agreed upon a contract that is valid until the 30th of June 2018 which makes it be a temporary contract”.

Zeitz stämde klubben som i februari svarade med att stänga 37-åringen från fortsatt spel.

I förra veckan kom så slutet i denna konflikt när de båda parterna förlikades i tysk arbetsdomstol. THW Kiel gick med på att betala 75 000 €, vilket enligt flera medier motsvarade tre månadslöner, och Zeitz godkände där med ett retroaktivt slutdatum (30/6) på hans kontrakt med klubben.

Ett bittert slut på en annars lång och fin relation som började redan 2003 när Kiel hämtade den explosive och oförutsigbare Zeitz från SG Wallau/Massenheim. Högernian stannade i klubben till 2014 innan det blev ett två säsonger långt äventyr i Veszprém som följdes av en återkomst i Kiel 2016.